Budinca de gris, by Medi'

de Ina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 5413 vizualizari

 

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris, by Medi':

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt.


Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.


Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa.


"Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi. Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele.


Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot. Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ... :)) )


Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:14

Wauuuuu,cred ca a fost delicioasa
Si arata tare bine

RuxyRux 1

11.02.2012, 18:09

Vai cat de bine arata!!! Si eu fac din cand in cand budinca de gris si-mi place mult!

Sandie 1

20.03.2012, 03:57

Ina, atunci cind o reteta cere lapte batut si nu ai in casa, atunci pui zeama de lamiie in lapte dulce si obtii lapte batut, asa ca nu ai gresit cu nimic ci asta este reactia normala dintre lapte si zeama de lamiie. Nu stiu daca intii il fierbi si apoi adaugi zeama de lamiie daca se mai "brinzeste". Am sa incerc asa cind o sa fac aceasta budinca care cred ca este f. buna.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu cacao