Budinca de gris cu caramel

de Aletta in Prajituri, 18 Ian 2016 | 2917 vizualizari

 

Va spun ca e o bunatate de dulce,merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 1 ceasca de gris
  • 15 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • coaja de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie.


Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si galbenusurile.


Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in gris.


Separat se i-a o cratita si se pune restul zaharului,cele 5 linguri si se caramelizeaza pe foc,cand s-a rumenit se i-a de pe foc si se rasuceste sa imbrace peretii cratitei.


Se lasa sa se raceasca si se adauga grisul si se aseaza intr-o tava cu apa clocotita si se da la cuptor pana rumeneste deasupra.


Eu am lasat peste noapte si se rastoarna pe o farfurie/platou.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga zahar sau zahar brun deasupra grisului inainte de a baga la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Aletta 1

18.01.2016, 22:40

Rocsi

miki_a 1

21.01.2016, 00:46

Imi place tare mult desertul tau!

Aletta 1

21.01.2016, 10:11

multumesc tare mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu caramel (Galatopita)