Budinca de orez cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 3255 vizualizari

 

Am facut si ceva dulce pentru piticul meu si pentru tatal piticului

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 1 kg de mere
  • pesmet
  • 50 g unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.


Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.


Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.


Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare.Le stoarcem de suc si le punem pe foc cu 2 linguri de zahar si 50 g unt sa se caleasca putin. La final adaugam scortisoara.


Separam ouale. Amestecam galbenusele cu orezul. Batem albusele spuma si le adaugam la orez amestecand usor.


Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem in tava jumatate din orezul cu lapte apoi merele si restul de orez.


Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Se poate servi cu sirop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

17.09.2010, 15:34

Va multumesc." Barbatilor" mei le place foarte mult.

nadina73 1

17.09.2010, 15:59

trebuie sa fac si eu chiar ma mir ca nu mi-au zis inca de orez cu lapte

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:38

hmmmm arata delicoossssssssss vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Eclere umplute cu crema de cremes