Cake After Eight

de Corinuta in Torturi, 13 Apr 2011 | 6175 vizualizari

 

Adicatetelea prajitura cu ciocolata si menta :D si carevasazica dupa reteta Doamnei Gaby ;) dar adaptata la ce-am avut p-acasa :P Rezultatul a fost ca a iesit :)) o prajitura dulce-amaruie cu o crema pufoasa si mentolata...ce sa va mai spun, e asa de buna ca-ti vine s-o mananci pe toata si sa lingi tava dup-aia!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g ciocolata amaruie (a fost 100 da am mancat un rand:D)
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ptr crema:
  • 150 ml smantana dulce sau frisca
  • 125 g mascarpone
  • 5-6 linguri sirop de menta
  • Ptr glazura:
  • 3-4 linguri zahar pudra Dr.Otker
  • 1 lingura cacao pudra
  • 1-2 linguri apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake After Eight:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade timp de 20-25 de minute.


Smantana sau frisca se bate spuma, apoi se incorporeaza branza mascarpone si siropul de menta. Dupa ce blatul s-a racit complet se intinde crema peste el si se niveleaza, apoi se da la frigider.


Se prepara si glazura rece amestecand bine toate ingredientele, apoi se toarna peste crema facand ce model doriti. Ca sa acoperiti complet crema cu glazura vor trebui dublate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake After Eight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

31.05.2011, 21:57

buna o mai fost

Angelina_Elena 1

11.02.2012, 10:29

ce bunatatee

-Marius- 1

18.12.2018, 08:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras