Caltabosi

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 68741 vizualizari

 

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa.........!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc
  • 100 g. slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru.,piper boabe , foaie de dafin           
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti .Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.


Compozitia:


Se da carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca, cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.


Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla.Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe , se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca as nu se plesneasca.


Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert.Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus compozitia in mate de porc subtiri , pentru ca imi place cum se aseaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

19.12.2012, 08:35

noi santem romani.....nu e sarbatoare de craciun si revelion daca nu avem bucate traditionale,asta cel putin pana mai traim noi cei mai la a 2 tinerete....

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:11

foarte gustos

babi5 1

11.12.2014, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv icre de fasole