Cannelloni

de - Andreea - in Cannelloni, 3 Sep 2017 | 5093 vizualizari

 

Prepararea e migaloasa si necesita timp dar rezultatul este unul pe masura. 
Cannelloni sunt un preparat cu origine in Italia ,un format de pasta sub forma de cilindru ce se prepara la cuptor, iar umplutura este de obicei : carne,branza ,ricotta,spanac...totul ''invelit'' de un sos de rosii si/sau sos Bechamel .
Pentru reteta m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/canneloni-53473.html .

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 600 gr carne tocata de vita
  • 300 gr carne carnati de porc
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 180 gr ciuperci
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 60 ml vin rosu

Pentru sos de rosii:

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Pentru sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 25 gr faina alba tip '00'
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • 18 buc cannelloni
  • 50 gr parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni:

Preparam umplutura:  

1.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici.

2.  Punem o tigaie la foc potrivit.Cand s-a incins,punem uleiul de masline si adaugam morcovii impreuna cu ceapa.Lasam la calit. 

3.  Amestecam carnea de vita cu carnea de carnati si o punem in tigaia cu legume amestecand bine.Punem sarea si lasam pana carnea si-a schimbat culoarea .

4.  Adaugam apoi vinul , amestecam si lasam in jur de 10 minute. 

5.  Inchidem focul si cand carnea s-a racit , adaugam ouale si ciupercile ( scurse de uleiul din conserva) .Amestecam si potrivim totul de sare si piper. 

Preparam sosul de rosii:  

1.  Punem o tigaie la foc potrivit.Cand aceasta s-a incins punem uleiul si catelul de usturoi si lasam pana acesta si-a schimbat culoarea dupa care il scoatem si il aruncam.

2.  Adaugam sucul de rosii ,sare si pier si lasam la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita. 

Preparam sosul Bechamel: 

1.  Punem un vas la foc mic.Punem untul si lasam pana acesta s-a topit. 

2.  Adaugam faina toata si amestecam continuu pana ce amestecul capata o culoare usor aurie. 

3.  Turnam laptele putin cate putin amestecand in continuu de fiecare data. 

4.  Punem sarea si nucsoara,amestecam si lasam la foc foarte mic pana consistenta este una densa .

5. Acoperim cu folie de plastic.

Asezam cannelloni in tava :  

1. Luam o tava pentru cuptor si asezam un strat de sos Bechamel si unul de sos de rosii.

2. Umplem cannelloni cu umplutura de carne si ciuperci si ii asezam in tava unul langa celalalt .

3. Peste canelloni turnam pe intreaga suprafata sosul Bechamel,apoi sosul de rosii si presaram parmezan .

4. Dam tava la cuptorul incins la 190 grade pentru 30 minute.

5.  Cand cannelloni sunt gata,lasam 10 minute apoi ii servim calzi .

POFTA BUNA ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu spanac si branza