Carne de vita brezata in legume

de anisoara in Vita, 26 Iun 2010 | 31397 vizualizari

 

Aici voi descrie o reteta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar pe urma am sa expun diferite retete, in baza acestui preparat de vita.Puteti prepara o cantitate mai mare de carne de vita ( oricum ea necesita un timp mai indelungat de preparare) iar pe urma in decursul saptamanii o combinati cu diferite produse si veti avea diferite bucate delicioase pe masa si intr-un timp foarte scurt.

Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid, ( nu mare, ca la fierbere).De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei,pentru a obtine o crusta maronie,care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii.Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne. sursa am gasit-o pe blogul Brandusei. Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita- 1 kg  
  • ardei rosu- 1 buc.
  • morcov- 1 buc.  
  • ceapa - 1buc.  
  • ulei - 80 ml
  • condimente :
  • frunza de dafin - 2
  • piper aromat in boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita brezata in legume:

Se taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.



Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine. Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.



Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.


Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie. Se prajeste sub capac.


Se adauga o lingurita rasa de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele , timp de 20 de minute.


Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii care i-a avut animalul ) ,in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita brezata in legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anisoara 1

26.06.2010, 19:27

Rocsi Ma bucur ca ma intelegeti.

mihaelar63 1

05.09.2010, 23:37

ai dreptate Anisoara , fetele nu stiu ce e bun
cea mai buna supa limpede se face din coada de vacuta

adry88 1

22.10.2013, 09:15

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Iustina
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura invizibila, cu mere

de oanapl 6

la 20:59

Orez cu spanac

de katty 6

ieri la 23:44

Crema de branza cu avocado

de katty 6

ieri la 23:31

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne