Carne de vita la Slow cooker in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Slow Cooking, 31 Oct 2016 | 868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru carnea de vita:
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • 600 grame carne de vita, taiata cuburi
  • 100 grame bacon afumat, taiat fasii
  • 1 ceapa mare, galbena, tocata
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 bouquet garni (buchetel din frunze de dafin, cimbru, rozmarin si patrunjel)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 750 ml vin rosu
  • Pentru piure:
  • 500 grame cartofi fainosi
  • unt
  • lapte
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita la Slow cooker in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles:

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai este nevoie. Se transfera apoi pe o farfurie.


In aceeasi tigaie, se adauga baconul, ceapa, ciupercile, usturoiul si bouquet garni si se soteaza, pana se caramelizeaza usor. Se adauga pasta de tomate si se mai gateste cateva minute. Se adauga carnea inapoi in tigaie, apoi vinul si 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, iar cu o lingura din lemn se desprind cate mai multe din rezidurile de pe baza tigaii. Se transfera apoi in vasul Slow cooker-ului si se gateste 8 ore, la setarea low.


Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi, iar varza de Bruxelles in jumatati. Se fierb in apa sarata 20 de minute, apoi se paseaza impreuna cu untul, lapte si sare.


Se serveste carnea de vita cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita la Slow cooker in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

anca_rm 1

01.11.2016, 10:25

ooo superba reteta

Rahela Velicu 1

01.11.2016, 10:29

Rocsi 1

01.11.2016, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos dulce acrisor cu fasole rosie la crock pot