Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 6788 vizualizari

 

O mâncare rapidă, foarte gustoasă și sățioasă, ușor de făcut cu ce aveți în frigider.
Gustul de afumătură, cu cel de ceapă și mai ales de usturoi înmuiat în smântână, dau preparatului o savoare aparte. Iar cașcavalul care se rumenește frumos, dă preparatului un gust savuros...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 400 grame kaiser
  • 100 grame cașcaval
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3-4 linguri de ulei pentru uns tava
  • ulei pentru prăjit kaiserul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.


Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin.


Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină.


Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie julienne. Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.


Bateți bine un ou și adăgați 3-4 linguri de smântână.


Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu ulei.


Peste cartofi se pune o jumătate din ceapă, apoi kaiserul prăjit, cu tot cu ulei, restul de ceapă și feliuțele de usturoi.


Se toarnă deasupra compoziția de ou cu smântână. Se condimentează cu sare și piper și apoi se presară cașcavalul răzuit.


Se introduce tava în cuptor și se ține acolo, la foc mediu, până ce preparatul se rumenește frumos.


Se servește cald. Cine vrea, poate asocia murături.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă prea ușor.

2

Nu fierbeți de tot cartofii, în prealabil, pentru că s-ar putea sfărma în cuptor.

3

În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau brânză de burduf, iar în loc de kaiser, puteți folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

02.10.2017, 20:06

Mulțumesc, Rocsi!

dantes 1

04.10.2017, 18:30

RODIMUR 1

04.10.2017, 19:09

Mulțumesc, Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta creata cu branza sarata
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Legume coapte cu sos de usturoi si smantana