Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2011 | 92425 vizualizari

 

 Cant vrei sa pregatesti ceva gustos si rapid, incearca Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica. Se fac usor, sunt foarte buni la gust si merg alaturi de o salata buna sau o friptura de pui.
Pentru Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica ai nevoie de cateva ingrediente: cartofi, smantana, cascaval si oua.
Simplu si usor acest preparat cu cartofi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica
  • 1 kg cartofi
  • 200-250g smantana(18-20% grasime)
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • sare,piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica:

Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate).

Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale batute, sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta se asaza un rand de cartofi condimentati, care se suprapun putin, 100 g cascaval ras, 1/2 din amestecul de smantana, cartofi, smantana si restul de cascaval.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

Se servesc simpli alaturi de o Salata bulgareasca, Salata de varza sau alaturi de Pulpe de pui in vin. O alegere excelenta indiferent de zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza