Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi

de merisor in Mancaruri de legume, 11 Mai 2015 | 2499 vizualizari

 

Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul.
Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi.
Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la Slow cooker CROCK POT.
Sosul ala de branza pufoasa + usturoi + marar a iesit o nebunie.
Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa!
Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi:

Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.

Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.

Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.

Ungem vasul CROCK POT-ului cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.

Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.

Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.

Adaugam la final si putin marar tocat.

Servim cartofii calzi cu acest sos, ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la cuptor si se pot asezona cu diverse sosuri picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-0
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-1
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-2
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-3
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-4
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-5
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-6
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-7
Cartofi noi, cu sos de branza si usturoi-8

COMENTARII (32)

tarasmariana

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:22

Ce bunatate!Imi plac foarte mult cartofi!

Panacris

Panacris 1

14.05.2015, 07:23

-Licurici-

-Licurici- 1

07.07.2015, 07:47

yam yam yam

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!