Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 24 Aug 2017 | 3707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 de grame carne de vita
  • sare, piper
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri unt
  • 4 felii bacon
  • 6 catei de usturoi
  • 3 cepe albe, medii
  • 2 cani bere belgiana (bruna)
  • 1 cana supa de vita (eu am folosit de vanat)
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de mere
  • 3 crengute rozmarin
  • 3 fire patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 750 de grame cartofi congelati (taiati in stil belgian)
  • creson
  • mustar Dijon
  • maioneza cu usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot:

Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca.

Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina. 

Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta, la foc mediu spre mare. 

Se prajeste carnea pe toate partile, in ture, pana devine aurie-bruna, 8 minute. Se transfera apoi pe o farfurie. 

In aceeasi cratita, se adauga baconul si se prajeste 8 minute. Se adauga restul de unt, usturoiul si ceapa si se gatesc 30 de minute, pana se caramelizeaza. Se adauga jumatate din cantitatea de bere si se gateste 4 minute, indepartand cat mai mult din resturile de carne de pe fundul cratitei. 

Se adauga carnea inapoi in cratita, impreuna cu berea, supa, zaharul, otetul, sare si piper. 

Se leaga cimbrul, patrunjelul si dafinul cu o sfoara si se adauga si acestea in cratita. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot. Se gateste 8-10 ore la setarea low sau 5-6 ore la high. Daca se gateste in continuare pe aragaz, 1 1/2 ore ar trebui sa fie indeajuns. 

Inainte de servire, se indeparteaza patrunjelul, cimbrul si dafinul si se sfasie carnea cu ajutorul a doua furculite. Se gatesc cartofii conform instructiunilor de pe ambalaj (eu i-am gatit la cuptor) si se servesc cu tocanita, creson, maioneza cu usturoi si mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L