Castraveti bulgaresti

de Dea_Dea in Muraturi, 25 Iul 2013 | 13492 vizualizari

 

M-am gandit sa pun la murat niste castraveti , sa avem pana in toamna

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg castraveti
  • 2 litri apa
  • 5 linguri de sare mare
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de otet
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 5 foi de dafin
  • cimbru
  • marar
  • telina
  • leustean.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele.


Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata.


Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in fiecare borcan), apoi se pun boabele de mustar, piper, frunza de dafin( una in fiecare borcan), telina, leusteanul.


Apa se pune la fiert cu sarea, zaharul si otetul, cand clocoteste si este topita sarea se toarna peste castraveti, si se pune capacul.


Se lasa 2 zile in bucatarie , iar apoi se pun in camara , sau intr-un loc ferit de lumina.

 

TIPS-URI

1

Telina si leusteanul sunt frunze usacte si punem cat luam intre degete in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

25.07.2013, 12:22

Dea harnicata!!!

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 12:39

buni

Dea_Dea 1

25.07.2013, 15:48

Multumesc dragilor !! Chiar buni sunt , noua ne plac tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet