Castraveti bulgaresti reteta

de Dea_Dea in Muraturi, 25 Iul 2013 | 17562 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
M-am gandit sa pun la murat niste castraveti , sa avem pana in toamna

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg castraveti
  • 2 litri apa
  • 5 linguri de sare mare
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de otet
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 5 foi de dafin
  • cimbru
  • marar
  • telina
  • leustean.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele.

Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata.

Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in fiecare borcan), apoi se pun boabele de mustar, piper, frunza de dafin( una in fiecare borcan), telina, leusteanul.

Apa se pune la fiert cu sarea, zaharul si otetul, cand clocoteste si este topita sarea se toarna peste castraveti, si se pune capacul.

Se lasa 2 zile in bucatarie , iar apoi se pun in camara , sau intr-un loc ferit de lumina.

TIPS-URI

1

Telina si leusteanul sunt frunze usacte si punem cat luam intre degete in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simona72 1

25.07.2013, 12:22

Dea harnicata!!!

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 12:39

buni

Dea_Dea 1

25.07.2013, 15:48

Multumesc dragilor !! Chiar buni sunt , noua ne plac tare mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)