Castraveti bulgaresti

de mihaelar63 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 2251 vizualizari

 

Reteta aceasta de castraveti cu gust echilibrat dulce -acrisor este preferata la noi in familie .

 

INGREDIENTE

  • 5 Kg castraveti + 5 linguri sare mare neiodata
  • 2.5 l apa
  • 2.5 linguri sare mare neiodata ptr. muraturi
  • 500 ml otet din vin de 9 grade
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 legatura hrean
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:


  1. Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat va fi mai bine absorbit de catre castravete .

  2. Lasati castravetii in saramura pana a doua zi .Scurgeti lichidul de pe ei si repetati operatiunea .

  3. Pregatiti borcanele prin spalare temeinica cu apa si detergent pentru vesela . Limpeziti foarte bine .Capacele se pot steriliza prin fierbere .

  4. Curatati legumele si feliati ceapa , telina ,morcovii si hreanul .

  5. Puneti la fiert apa , sarea ,otetul ,mirodeniile , mararul si cimbrul .

  6. Pe fundul fiecarui borcan puneti cate o crenguta de cimbru si una de marar.

  7. Claditi castravetii si aveti grija ca in fiecare borcan sa fie cateva feliute de morcov, ceapa ,hrean , usturoi +foaie de dafin.

  8. Turnati zeama fierbinte peste castraveti si capaciti borcanele .

  9. Eu am dunstuit pentru siguranta [ sa stea ] cate 30 minute punand borcanele intr-o tava cu apa , la cuptor .

  10. Am obtinut 11 borcane de 820gr cu castraveti bulgaresti .

 

TIPS-URI

1

Am folosit putina zeama pentru ca am indesat bine castravetii si probabil ca acestia nu au mai absorbit zeama multa din cauza ca au fost tinuti in saramura .

2

Pastrati muraturile la loc rece in camara racoroasa , balcon sau pivnita/beci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

01.10.2014, 19:18

Asa-i punem si noi mereu castravetii

Rocsi 1

01.10.2014, 20:55

Harnicuto!

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:47

ce buni or fi la iarna....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34