Castraveti bulgaresti

de mihaelar63 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 2161 vizualizari

 

Reteta aceasta de castraveti cu gust echilibrat dulce -acrisor este preferata la noi in familie .

 

INGREDIENTE

  • 5 Kg castraveti + 5 linguri sare mare neiodata
  • 2.5 l apa
  • 2.5 linguri sare mare neiodata ptr. muraturi
  • 500 ml otet din vin de 9 grade
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 legatura hrean
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

  1. Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat  va fi mai bine  absorbit de catre castravete .
  2. Lasati castravetii in saramura pana a doua zi .Scurgeti lichidul de pe ei si repetati operatiunea .
  3. Pregatiti borcanele prin spalare temeinica cu apa si detergent pentru vesela . Limpeziti foarte bine .Capacele se pot steriliza prin fierbere .
  4. Curatati legumele si feliati ceapa , telina ,morcovii si hreanul .
  5. Puneti  la fiert apa , sarea ,otetul ,mirodeniile , mararul si cimbrul .
  6. Pe fundul fiecarui borcan puneti cate o crenguta de cimbru si una de marar.
  7. Claditi castravetii si aveti grija ca in fiecare borcan sa fie cateva feliute de morcov, ceapa ,hrean , usturoi +foaie de dafin.
  8. Turnati zeama fierbinte peste castraveti si capaciti borcanele .
  9. Eu am dunstuit pentru siguranta [ sa stea ] cate 30 minute punand borcanele intr-o tava cu apa , la cuptor .
  10. Am obtinut 11 borcane de 820gr cu castraveti bulgaresti .
 

TIPS-URI

1

Am folosit putina zeama pentru ca am indesat bine castravetii si probabil ca acestia nu au mai absorbit zeama multa din cauza ca au fost tinuti in saramura .

2

Pastrati muraturile la loc rece in camara racoroasa , balcon sau pivnita/beci .

RETETA IN IMAGINI

Castraveti bulgaresti-0
Castraveti bulgaresti-1
Castraveti bulgaresti-2
Castraveti bulgaresti-3
Castraveti bulgaresti-4
Castraveti bulgaresti-5
Castraveti bulgaresti-6
Castraveti bulgaresti-7
Castraveti bulgaresti-8
Castraveti bulgaresti-9
Castraveti bulgaresti-10
Castraveti bulgaresti-11
Castraveti bulgaresti-12
Castraveti bulgaresti-13
Castraveti bulgaresti-14
Castraveti bulgaresti-15
Castraveti bulgaresti-16

COMENTARII (14)

diaconta

diaconta 1

01.10.2014, 19:18

Asa-i punem si noi mereu castravetii

Rocsi

Rocsi 1

01.10.2014, 20:55

Harnicuto!

Valclaudia

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:47

ce buni or fi la iarna....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!