Castraveti bulgaresti reteta

de mihaelar63 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 9644 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
Reteta aceasta de castraveti cu gust echilibrat dulce -acrisor este preferata la noi in familie .

 

INGREDIENTE

  • 5 Kg castraveti + 5 linguri sare mare neiodata
  • 2.5 l apa
  • 2.5 linguri sare mare neiodata ptr. muraturi
  • 500 ml otet din vin de 9 grade
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 legatura hrean
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

  1. Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat  va fi mai bine  absorbit de catre castravete .
  2. Lasati castravetii in saramura pana a doua zi .Scurgeti lichidul de pe ei si repetati operatiunea .
  3. Pregatiti borcanele prin spalare temeinica cu apa si detergent pentru vesela . Limpeziti foarte bine .Capacele se pot steriliza prin fierbere .
  4. Curatati legumele si feliati ceapa , telina ,morcovii si hreanul .
  5. Puneti  la fiert apa , sarea ,otetul ,mirodeniile , mararul si cimbrul .
  6. Pe fundul fiecarui borcan puneti cate o crenguta de cimbru si una de marar.
  7. Claditi castravetii si aveti grija ca in fiecare borcan sa fie cateva feliute de morcov, ceapa ,hrean , usturoi +foaie de dafin.
  8. Turnati zeama fierbinte peste castraveti si capaciti borcanele .
  9. Eu am dunstuit pentru siguranta [ sa stea ] cate 30 minute punand borcanele intr-o tava cu apa , la cuptor .
  10. Am obtinut 11 borcane de 820gr cu castraveti bulgaresti .

TIPS-URI

1

Am folosit putina zeama pentru ca am indesat bine castravetii si probabil ca acestia nu au mai absorbit zeama multa din cauza ca au fost tinuti in saramura .

2

Pastrati muraturile la loc rece in camara racoroasa , balcon sau pivnita/beci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

01.10.2014, 19:18

Asa-i punem si noi mereu castravetii

Rocsi 1

01.10.2014, 20:55

Harnicuto!

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:47

ce buni or fi la iarna....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta