Castraveti bulgaresti reteta

de violeta30 in Muraturi, 7 Sep 2015 | 6895 vizualizari

 

 Castraveti bulgaresti reteta

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • otet
  • apa
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • sare
  • zahar
  • marar (verde sau uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat.

Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei).

Luam borcanele si punem otet pana la dunga de jos a borcanului, apoi pentru fiecare litru punem o lingura de sare (daca borcanul are 1,7 ml vom pune 2 linguri de sare, la borcanul de 4 litri vom pune 5 linguri) si cate 3 linguri de zahar la fiecare lingura de sare (daca am pus 5 linguri de sare vom pune 15 linguri de zahar). Asezam in fiecare borcan marar, boabe de mustar si de piper si aliniem si castravetii. Cand am asezat castravetii bine umplem cu apa pana sus, infiletam capacele bine si vom pune la bain-marie intr-un vas cu apa (borcanul trebuie sa fie in apa pana aproape de capac) ii lasam sa fiarba pana isi vor schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Daca dorim sa fie castravetii crocanti nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca se vor inmuia, nu mai mult de 20-30 minute.

Se lasa in apa in care au fiert pana se racesc. Trebuie avut grija sa se traga bine capacul, sa se formeze vid. Daca nu au facut vid inseamna ca nu i-am fiert suficient sau nu au fost capacele bune.

TIPS-URI

1

Eu nu pun ceapa sau usturoi pentru ca le schimba gustul, dar daca va place puteti pune

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi