Chec

de ramo_cata in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 16060 vizualizari

 

Este prajitura care nu lipseste de la nici o sarbatoare,chef,vizite..este compozitie dubla pentru ca eu le coc in tavi de cozonac,mari...se poate face in tavi pentru chec dar ingredientele pe jumatate...

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 3 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3  cani  faina
  • 1 linguritza praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom/sau vanilie 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat , se bat pana se face compozitia ca o bezea.galbenusurile se freaca cu uleiul,cu o lingura de lemn ,in acelasi sens sa nu se taie.se adauga peste albusurile batute spuma.se adauga praful de copt. se amesteca din nou.se adauga faina tot in ploaie si se amesteca cu mixer-ul.se adauga esenta de rom/vanilie.


Se tapeteaza tavile cu faina.cuptorul trebuie sa fie incins.


eu fac un chec cu cacao unul fara ca sa manance si puiutzul meu...intr0un castronel amestec 2 linguri de cacao cu cateva linguri din compozitia de chec...pun aluatul in tavi iar intr-unul din checuri adaug si cacao...cu coada unei linguri amestec compozitia pentru a se amesteca bine cacaoa...le dau la foc mare 10 min apoi le las sa se coaca la foc mic...spor la treaba si pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

23.05.2009, 21:26

Asculta la "Bunica".Intotdeauna cand pui faina peste ouale batute ,sa o amesteci cu lingura de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

elena1988 1

04.03.2011, 18:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec rece cu biscuiti si ciocolata