Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

de mihaelar63 in Dulciuri, 23 Iul 2021 | 5561 vizualizari

 

 Acest gen de chec il prepar destul de des. Este ideal alaturi de cafeluta sau un pahar de lapte. De data aceasta diferenta a fost facuta de mixul aromat pentru condimentarea turtei dulci.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina alba tip 000
  • 10 gr praf de copt
  • 10 gr lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 1 cana iaurt cremos grecesc
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 15 gr zahar vaniliat
  • 15 gr mix condimente pentru turta dulce
  • 1 lamaie - coaja si zeama
  • 150 gr cana miez de nuca
  • 150 gr fructe confiate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate:

  • Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
  • Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
  • Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider.
  •  Aduceti faina alba din camara.
  •  Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
  • Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si cel vaniliat, pana se obtine o compozitie cremoasa.
  • Adaugati uleiul, iaurtul si zeama de lamaie. Amestecati.
  • Se introduc ingredientele uscate. Omogenizati.
  • La sfarsit incorporati in aluat, coaja rasa de lamaie, miezul de nuci si fructele confiate  si aromele pentru turta dulce . .
  • Amestecul se toarna in tava pregatita din timp.
  • Coaceti checul timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
  •  Taiati checul doar dupa racire.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider.

3

Aduceti faina alba din camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu gem si nuca