Desert chec bicolor

de Catalina L in Dulciuri, 26 Mai 2019 | 2461 vizualizari

 

Ce-mi plac checurile de casa in 2 culori.
La baza era o reteta de 'Kouglof austriac' coapta deci in forma speciala.
Eu am facut-o sub forma de chec, minunata de servit dimineata sau ca gustare.
Foarte bun, compozitia este un pic densa, il voi reface cu siguranta si voi pune 2-3 linguri de faina mai putin. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/chec-bicolor-austriac.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de unt moale
  • 4 oua
  • 400 g de faina
  • 250 ml de lapte
  • 90 g de zahar tos
  • 70 g de zahar pudra
  • cateva picaturi de aroma de vanilie naturala
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de rom
  • coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec bicolor:

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.

Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.

Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.

Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.

Bateti spuma albusurile cu un varf de sare si cu zaharul tos.

Incorporati-le treptat amestecand de jos in sus. Divizati compozitia obtinuta in 2.

Adaugati cacaoa si romul intr-o parte, amestecati bine.

Varsati treptat si pe rand cele 2 compozitii in formele de chec .

Treceti o furculita prin fiecare forma facand o spirala.

Coaceti timp de 35 - 40 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si demulati.

Decorati cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-un sac de congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen