Desert chec cu cacao si nuci

de CameliaR in Dulciuri, 22 Apr 2017 | 5485 vizualizari

 

Delicii de Paste! Am pregatit acest chec de Paste, iar cei dragi au fost tare incantati de el. A fost pufos si foarte delicios. Noi l-am servit si dimineata, alaturi de o cana cu lapte.  
 

 

INGREDIENTE

  • 190 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g nuci macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si nuci:

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea  tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri, toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula, de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina.

Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata, ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel pana terminam de asezat in tava, ambele compozitii. Deasupra, presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu gutuie