Chec cu floare de trandafir

de scortisoara in Prajituri, 5 Sep 2012 | 3676 vizualizari

 

Checul asta e numai bun cand vrei ceva dulce si n-ai timp sa faci ceva sofisticat... ca si mine in seara asta de altfel:)) Cum n-am mai mancat dulce de 2 zile (record pentru mine) am zis ca merit si eu macar vreo 2 -3 felii asa ca m-am pus pe treaba:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana si jumatate de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 3 cani de faina
  • un plic de praf de copt
  • vanilie
  • o cana de floare de trandafir conservata cu zahar (sau dulceata de trandafir insa scursa de sirop)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu floare de trandafir:

Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu praful de copt si mixam. De aici incolo nu vom mai folosi mixerul (!) si turnam celelalte 2 cani de faina cernuta treptat amestecand cu o lingura de lemn. O sa vi se para prea multa faina din cauza consistentei insa nu e asa ! Deci amestecam in continuare. La sfarsit adaugam floarea de trandafir si amestecam din nou. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.

Dam checul in cuptorul preincalzit la foc mic-mediu vreo 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. 

Important este ca dupa ce il scoatem din cuptor sa-l lasam la racit vreo ora pentru ca coaja sa se intareasca. Asa va fi crocant la exterior si moale inauntru! Yum!

Dupa ce s-a racit (sau nu, depinde de cat de foame va este) se taie felii si se savureaza cu o cana de ceai sau lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu floare de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Zamfira 1

08.09.2012, 18:49

scortisoara 1

08.09.2012, 20:22

Vin eu cu checul Claudia!

mihaelar63 1

22.09.2012, 10:36

Ce delicios , si ce aroma
Verificam daca toate retetele tale contin scortisoara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec combinat