Chec cu menta

de Xandrinne in Prajituri, 27 Iul 2014 | 971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 250 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 150 g unt,
  • 2 lg de lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 50-100g menta - eu am folosit doua lingurite de esenta de menta de la Dr. Oetker.
  • Glazura:100g ciocolata menaj,
  • 30g unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta:

Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.

Am copt cca 40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

O data scos din tava checul l-am lasat la racit. Cand e racit suficient se poate turna deasupra glazura.

Pentru glazura incalzim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza.



Peste glazura eu am presarat niste inimioare colorate, de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

07.08.2014, 12:35

mihaelar63 1

08.08.2014, 12:58

Ce bun !!!!

Ela68 1

08.08.2014, 13:17

imi place aroma de menta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec After Eight