Chec cu portocale si ciocolata

de Oana in Prajituri, 6 Dec 2013 | 13136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale si ciocolata:

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic- al meu nu arata temperatura :) dar cred ca la 180 de grade trebuie sa fie.


Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine, pana se obtine o spuma tare de bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi se adauga peste albusuri, amestecand usor cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune putin cate putin peste compozitia de bezea, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.


Se imparte compozitia in doua. In prima jumatate se pune coaja rasa de la o portocala. Cacaua se amesteca cu 2-3 linguri de apa fierbinte pana se obtine o crema si se toarna peste a doua jumatate de compozitie. Tot in jumatatea cu cacao se adauga si fulgii de ciocolata.


Se pregatesc doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina si se pune in fiecare tava, alternativ, cate o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao. Se incepe din mijlocul tavii si se foloseste o lingura mai mare, punand urmatoarea lingura cu compozitie intotdeauna deasupra compozitiei din tava. Dupa ce s-au terminat cele doua compozitii, se presara deasupra fulgi de migdale.


Se pun tavile cu chec in cuptor, pe grilajul din mijloc si se lasa sa se coaca pana checul trece testul scobitorii si este rumenit frumos deasupra.


Se scot apoi tavile din cuptor si se lasa 10 minute la racit, apoi se scot checurile cu grija si se transfera pe un gratar, unde se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot taia felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

07.12.2013, 15:22

Oana 1

07.12.2013, 21:03

deyutzky 1

10.12.2013, 01:30

foarte bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!