Chec cu portocale si ciocolata

de Oana in Prajituri, 6 Dec 2013 | 21425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale si ciocolata:

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic- al meu nu arata temperatura :) dar cred ca la 180 de grade trebuie sa fie.

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine, pana se obtine o spuma tare de bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi se adauga peste albusuri, amestecand usor cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune putin cate putin peste compozitia de bezea, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.

Se imparte compozitia in doua. In prima jumatate se pune coaja rasa de la o portocala. Cacaua se amesteca cu 2-3 linguri de apa fierbinte pana se obtine o crema si se toarna peste a doua jumatate de compozitie. Tot in jumatatea cu cacao se adauga si fulgii de ciocolata.

Se pregatesc doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina si se pune in fiecare tava, alternativ, cate o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao. Se incepe din mijlocul tavii si se foloseste o lingura mai mare, punand urmatoarea lingura cu compozitie intotdeauna deasupra compozitiei din tava. Dupa ce s-au terminat cele doua compozitii, se presara deasupra fulgi de migdale.       

Se pun tavile cu chec in cuptor, pe grilajul din mijloc si se lasa sa se coaca pana checul trece testul scobitorii si este rumenit frumos deasupra.

Se scot apoi tavile din cuptor si se lasa 10 minute la racit, apoi se scot checurile cu grija si se transfera pe un gratar, unde se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot taia felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si fulgi de ciocolata