Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Dec 2019 | 2138 vizualizari

 

Un chec aromat si parfumat!

 

INGREDIENTE

  • 280 gr de dovleac copt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar sau indulcitor dupa gustul vostru
  • 280 gr faina
  • 3 linguri de iaurt
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • miez de nuca
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara:

Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin.

Separam albusul de galbenus.

Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi tripleaza volumul.

Galbenusurile se amesteca cu piureul de dovleac, uleiul si vanilia. Peste aceasta compozitie vom adauga iaurtul( omogenizam ) albusurile batute spuma si vom amesteca cu atentie de jos in sus. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

 Punem aluatul in tava de chec, adaugam miez de nuca si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 185grade pentru 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.  Dupa ce s-a racorit, se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec la metru cu nutella