Chec de lamaie

de anisoara in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 6742 vizualizari

 

O reteta de aluat pentru 2 copturi diferite- chec sau magdalene,briose.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de iaurt natural cu  fructe
  • 2 oua
  • 100 gr de zahar
  • 60 gr de unt natural topit
  • 300 gr de faina cernuta
  • un praf de sare
  •  hartie de pregament
  • o lingura de suc de lamaie
  • un praf de vanilina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de lamaie:

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu putin ulei fara miros.



Se toarna cu atentie aluatul obtinut si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si pe urma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.



Se prepara si se mananca foarte repede, pentru ca are un gust umed, cu aroma de lamaie si vanilina . Se serveste cu cafea sau cu ceai. Am incercat sa adaug cu visine, caise, si nu am fost incantata de gustul obtinut. Cel mai reusit este cu sucul de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

anisoara 1

11.07.2010, 18:13

Ce iuti sunteti toate la picior. Serviti, din tot sufletul fetelor

Teo 1

11.07.2010, 23:17

ce galben frumos ! sunt sigura ca, lamaia ii da un gust special; am incredere in tine , Anisoara, ''delusoara'' !

adry88 1

23.05.2011, 11:32

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu glazura de unt şi scorţişoară