Chec din albusuri, cu cacao si nuca

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 3195 vizualizari

 

Un chec atat de simplu dar savurat atat de rapid! Mai mult de doua ore n-a tinut, e cu termen scurt de garantie :)).Primul meu chec din albusuri, fara poze spectaculoase:P dar cu-n gust ce a cerut repetitie :d.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • o lingura mare cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu cacao si nuca:

Batem albusurile cu putina sare pana capata volum.


Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor.


Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul..


Preincalzim cuptorul.


Omogenizam amestecul usor, usor .


Pregatim o forma de chec .O ungem cu ulei si presaram faina pe fund.


Luam 3 linguri din amestec si incorporam nuca macinata.


In restul adaugam cacaua.


Punem in forma jumatate din amestecul cu cacao apoi cel cu nuca , terminand cu restul de compozitie cu cacao.


Dam tava la cuptor si coacem la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea.


Il pudram cu zahar pudra.


Multumesc Ionelei pentru reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri, cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:40

Nici nu e permis sa tina mai mult , se intareste

mamaieelena 1

16.01.2012, 17:44

excelent este

gaby_duceag 1

17.01.2012, 20:37

multam.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri by Adelina