Chec din albusuri, cu cacao si nuca

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 2956 vizualizari

 

Un chec atat de simplu dar savurat atat de rapid! Mai mult de doua ore n-a tinut, e cu termen scurt de garantie :)).Primul meu chec din albusuri, fara poze spectaculoase:P dar cu-n gust ce a cerut repetitie :d.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • o lingura mare cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu cacao si nuca:

Batem albusurile cu putina sare pana capata volum.

Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor.

Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul..

Preincalzim cuptorul.

Omogenizam amestecul usor, usor .

Pregatim o forma de chec .O ungem cu ulei si presaram faina pe fund.

Luam 3 linguri din amestec si incorporam nuca macinata.

In restul adaugam cacaua.

Punem in forma jumatate din amestecul cu cacao apoi cel cu nuca , terminand cu restul de compozitie cu cacao.

Dam tava la cuptor si coacem la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Il pudram cu zahar pudra.

Multumesc Ionelei pentru reteta.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri, cu cacao si nuca-0
Chec din albusuri, cu cacao si nuca-1

COMENTARII (32)

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2012, 12:40

Nici nu e permis sa tina mai mult , se intareste

mamaieelena

mamaieelena 1

16.01.2012, 17:44

excelent este

gaby_duceag

gaby_duceag 1

17.01.2012, 20:37

multam.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!