Chec marmorat

de - TABITA - in Prajituri, 12 Apr 2013 | 32536 vizualizari

 

Un chec bun si aspectuos. Reteta Jamila Cuisine

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.


Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.


Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Se poate aroma si cu alte esente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

- TABITA - 1

26.05.2013, 01:07

Cu mult drag!

FloareaMarica 1

11.02.2017, 16:24

Acum l-am testat si e superrrr !!!! Pacat ca nu pot sa incarc si poza sa se vada .

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori