Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

de Tabita _ in Prajituri, 12 Apr 2013 | 50735 vizualizari

 

Chec marmorat reteta de chec pufos si economic
Un chec bun si aspectuos. Reteta Jamila Cuisine

 

INGREDIENTE

    Ingrediente Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

  • 4-5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat reteta de chec pufos si economic:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.

Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.

Trebuie sa incercati si chec zebra sau chec cu afine si sos de zmeura. Pentru ocazii speciale puteti pregati un  chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate aroma si cu alte esente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat reteta de chec pufos si economic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Tabita _ 1

26.05.2013, 01:07

Cu mult drag!

FloareaMarica 1

11.02.2017, 16:24

Acum l-am testat si e superrrr !!!! Pacat ca nu pot sa incarc si poza sa se vada .

Rahela Velicu 1

18.04.2017, 10:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema