Chec pufos

de izulika in Dulciuri, 29 Mai 2011 | 42677 vizualizari

 

Reteta mamei de chec pufos, pe care eu o prepar cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 6-7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • margarina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa abusul de galbenus, apoi albusurile se bat impreuna cu coaja de lamaie si un praf de sare pana se intaresc adaugand treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare cu mixerul la o viteza mai mica, faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste abus amestecand usor pana se incorporeaza.


O tava se unge cu putina margarina apoi se tapeteaza cu faina si se adauga amestecul pentru chec ,oprind putin pentru a amesteca cu o lingura de cacao. Dupa ce am amestecat cu cacao turnam pe mijlocul tavii si cu ajutorul unei furculite amestecam din loc in loc pentru a ajunge compozitia cu cacao si la mijlocul checului. Tava cu chec se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeseste, apoi se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.

 

TIPS-URI

1

Pentru un chec aromat este esential adaosul de coaja rasa de lamaie. Ii da un gust aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adrigabry 1

17.04.2013, 23:38

e reteta de pandispan!

bucatarie_marocana 1

15.07.2013, 20:28

bun bun

babi5 1

01.10.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Chec delicios cu visine