Chec pufos

de izulika in Dulciuri, 29 Mai 2011 | 57965 vizualizari

 

Reteta mamei de chec pufos, pe care eu o prepar cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 6-7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • margarina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Se separa abusul de galbenus, apoi albusurile se bat impreuna cu coaja de lamaie si un praf de sare pana se intaresc adaugand treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare cu mixerul la o viteza mai mica, faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste abus amestecand usor pana se incorporeaza.


O tava se unge cu putina margarina apoi se tapeteaza cu faina si se adauga amestecul pentru chec ,oprind putin pentru a amesteca cu o lingura de cacao. Dupa ce am amestecat cu cacao turnam pe mijlocul tavii si cu ajutorul unei furculite amestecam din loc in loc pentru a ajunge compozitia cu cacao si la mijlocul checului. Tava cu chec se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeseste, apoi se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.

TIPS-URI

1

Pentru un chec aromat este esential adaosul de coaja rasa de lamaie. Ii da un gust aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adrigabry 1

17.04.2013, 23:38

e reteta de pandispan!

bucatarie_marocana 1

15.07.2013, 20:28

bun bun

babi5 1

01.10.2013, 18:12

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara