Chec pufos

de Gicuta69 in Dulciuri, 12 Oct 2015 | 20197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 cani zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de  lamaie. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam si stafidele.Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu  cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos-0
Chec pufos-1
Chec pufos-2
Chec pufos-3
Chec pufos-4
Chec pufos-5
Chec pufos-6
Chec pufos-7
Chec pufos-8
Chec pufos-9
Chec pufos-10
Chec pufos-11
Chec pufos-12
Chec pufos-13
Chec pufos-14
Chec pufos-15

COMENTARII (21)

Moni_alex

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:06

bun!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.10.2015, 10:17

bun, bun!

Lina24

Lina24 1

05.01.2016, 15:19

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!