Chec pufos cu cacao

de Ligia Bxl in Prajituri, 10 Mai 2014 | 103438 vizualizari

 

Am incercat checul Jamilei,intr-adevar un chec pufos si tare bun la gust,eu am inlocuit zaharul vanilat simplu, cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat si am ornat cu alune de padure.Multumesc ptr reteta Jamila :*

 

INGREDIENTE

  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 5 oua mici
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • ptr ornat cateva alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat bourbon si zaharul tos pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, se toarna cate putin, si se pun peste albusurile batute spuma amestecand de jos in sus cu o spatula.


Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri lingura cu lingura amestecan tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus ptr a nu scoate aerul din albusuri. Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apa calda.


Intr-o tava mare de cozonac tapetata cu hartie de copt (eu am folosit forme cumparate din hartie) incepem sa formam checul. Punem in tava cu o lingura din compozitia alba si peste din compozitia cu cacao, se procedeaza la fel pana terminam ambele comozitii.Vom obtine un chec pufos marmorat.Dam checul la cuptor la aragazul incins inainte la 180°c ptr 30-40 minute pana ce checul e bine copt, cand e pe jumatate copt am pus peste el cateva alune de padure.


La sfarsit se face testul cu scobitoarea. Se poate servi cu cafea, lapte dulce sau batut.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lia_ 1

11.05.2014, 13:34

zebrat perfect. superb!

MariaCatalina 1

19.11.2014, 18:57

Doar ce am facut acest chec. A iesit foarte bun!

Ligia Bxl 1

20.11.2014, 15:17

MariaCatalina multumesc si ma bucur ca ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!