Chec pufos din oua de rata

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 846 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
 
Este un chec foarte pufos.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de rata
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • 3 pumni de nuca prajita putina si taiata cu cutitul marunt
  • 1 borcan de visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos din oua de rata:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma, se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si s-au intarit. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in fir uleiul, ca la maioneza, se continua baterea pana isi dubleaza volumul si topeste zaharul tot. Albusurile se amesteca cu galbenusurile, apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt. Din compozitie, lasam cateva linguri bune pe care le amestecam cu cacaua. Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, punem compozitia galbena, apoi nucile taiate marunt, compozitia maro cu cacaua si deasupra visinile fara samburi. Se coace la foc potrivit, 30-35 minute. Dupa ce se coace, se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Ouale de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos din oua de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bucataras Diana 1

18.01.2017, 19:57

Yammy

kytz 1

19.01.2017, 18:56

Panacris 1

19.01.2017, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra din albusuri