Desert chec rapid si ieftin

de danakarin in Prajituri, 22 Feb 2014 | 146247 vizualizari

 

Am constatat ca nu am unt si voiam sa fac ceva dulce. Am dat de acest chec al Laurei Sava. O reteta excelenta, cu ulei!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • 1/2 cana de lapte
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • un pachet de praf de copt( 10 g)
  • 2-3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec rapid si ieftin:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea consistenta unei smantani groase. Impartim aluatul in doua castroane. O parte o amestecam cu cacao pentru a obtine efectul marmorat. Mie asta nu mi-a prea iesit. Dar checul a crescut frumos si e foarte pufos.

Se coace 40-45 de minute, la inceput la 180 de grade si dupa 10 minute la 170 de grade. Se face testul cu scobitoarea si apoi se lasa la racit, pe un gratar.

 Am facut doua checuri, deci am dublat cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec rapid si ieftin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

robert_b 1

15.07.2014, 21:15

ryta 1

11.09.2014, 15:32

RoxanaRusen 1

06.05.2020, 14:49

A ieșit incredibil!! Prima oara când îmi iese un chec atât de delicios! A scăpat coșul de gunoi de data asta! 😂 😂 😂

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pessic