Chec umed cu branza si afine

de simona72 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 6917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar brut
  • 1 plic esenta vanilie bourbon Finesse
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr afine(congelate am folosit eu)
  • 1-2 linguri zahar brut pentru deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu branza si afine:

Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt.

Adaugam treptat branza peste ouale mixate, amestecam usor cu o spatula sau mixam la viteza mica pana incorporam toata branza.

Adaugam treptat faina mixand la viteza foarte mica sau amestecam cu un tel tip para, ideea este sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Adaugam afinele oprind doar cateva sa punem deasupra, pe chec.

Amestecam cu o spatula in aluatul de chec cu afine, punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina, deasupra punem afinele oprite si putin zahar brut pentru a forma o crusta deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute.

Lasati sa se racesaca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

coaceti checul la temperatura medie inspre mica pentru a se coace bine si in interior si a capata o crusta frumoasa deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

deyutzky 1

04.05.2015, 21:14

yum yum yuuum

miki_a 1

04.05.2015, 23:03

Multumesc!

Merisor 1

05.05.2015, 07:34

Yummm, ce bunatate! Si cum arata cu afinele alea prin el!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

pe 24.10 la 20:44

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

pe 24.10 la 20:02

Paste cu sunculita si oua

pe 24.10 la 19:31

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu afine