Desert chec zebra de post

de dakris in Prajituri, 28 Mar 2012 | 35672 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut reteta aceasta pe blogul Dulciuri fel de fel si, desi eu nu prea postesc, am zis ca o voi incerca candva...si azi m-am pus pe treaba. Sincera sa fiu, mare mi-a fost mirarea ca a iesit atat de gustos avand in vedere ca e un dulce de post! Pentru ca totdeauna am considerat ca dulciurile de post sunt dulci...si atat. :) Multumesc pentru reteta, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra de post:

Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacaua si dulceata, in cealalta nuca de cocos, amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun, in mijlocul tavii, 2 linguri compozitie maro, 2 linguri compozitie alba, apoi iar 2 linguri compozitie maro si tot asa pana la final. Se coace la foc mediu pentru 50 minute, facandu-i testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

TorturiArtisticePentruSuflet 1

30.03.2012, 12:46

Am facut si eu ieri acest chec si a iesit f bine. Multumesc, Dakris !!!!!

dakris 1

30.03.2012, 18:06

Ma bucur, draga mea!

catalina79 1

16.11.2013, 22:12

Foarte bun!!!N-a durat nici 10min si a fost devorat de toata familia.
Mersi si la cat mai multe prajituri gustoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello