Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am pregatit acest cheesecake
Tiramisu reţetă originală
Blatul:
Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de tor (diametru de 24 cm) si o invelim in hartie de copt apoi punem compozitia de biscuite cu unt si o presam bine cu o lingura. Dam la frigider pentru 30 minute.
Crema:
Punem branza si cutia de mascarpone intr-un vas si le batem bine cu mixerul,adaugam galbenusurile,zaharul si gelatina topita in smantana si le amestecam bine.
Siropul:
Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si lingurita de cafea,il lasam la rece si apoi insiropam blatul.
Final:
Scoatem blatul de la rece,turnam crema tiramisu si il lasam din nou la frigider pentru 4-5 ore.Inainte de servire il scoatem din tortiera si presuram cacaoa si ornam cu ciocolata.
1
am folosit foi de gelatina
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult