Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de COSTEO in Peste, 28 Apr 2013 | 6138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • sare
  • boia ardei(optional)
  • 300 g malai
  • ulei pt prajit
pentru mamaliguta
  • 400-500 g malai
  • 1,5 l apa
  • 1/2 lingura sare
pentru mujdei de usturoi
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • lamaie
  • ulei
  • bulion sau vin rosu(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Pestele


Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei.


Se tavaleste pestele prin faina,apoi se introduce in uleiul infierbantat pentru prajire.


Lasam pestele sa se prajeasca pe ambele parti,dupa prajire scoatem pestele pe servetel de hartie pentru a se scurge de surplusul de ulei.


Mamaliguta


Se pune ceaunul pe foc cu apa rece.Cand apa se infierbanta punem sare si se presara putin malai.Punem un pumn de malai atunci cand apa da in clocot.


Lasam sa fiarba la foc bun cam 10 minute,apoi se da cu facaletul de cateva ori pana la fundul ceaunului ca sa nu se prinda malaiul.


Se lasa sa mai fiarba putin si apoi se ia la mestecat ,pastrand tot timpul focul potrivit.


Se amesteca bine apasat in pereti ceaunului,in caz ca mamaliga iese prea moale se mai presara niste malai si amestecam pana cand se desprinde usor de pe facalet.


Se uda o lingura cu apa fierbinte se rade cu ea facaletul si tasam mamaliga,apasand de jur imprejur fara ca sa o apasam la mijloc,astfel nu va iesi pufoasa.


Mai lasam putin pe foc,dupa care o rasturnam pe un fund de lemn,apucand ceaunul cu ambele maini si scuturam de cateva ori in laturi si o data in sus.


Se taie cu sfoara sau cu o lingura de lemn dupa placul fiecaruia.


Mujdei de usturoi


Usturoiul se piseaza marunt sau se striveste,apoi punem sare si ulei si frecam pana devine ca o pasta cremoasa ,in timp ce frecam usturoiul mai adaugam si putina zeama de lamaie.



 

TIPS-URI

1

La usturoi putem adauga la urma o lingurita bulion (vin rosu)

2

Usturoiul se mai poate face cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

COSTEO 1

29.04.2013, 10:58

Multumesc de aprecieri!sunteti draguti.

marianascarlat 1

29.04.2013, 11:07

babi5 1

01.05.2013, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!