Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de COSTEO in Peste, 28 Apr 2013 | 9420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • sare
  • boia ardei(optional)
  • 300 g malai
  • ulei pt prajit
pentru mamaliguta
  • 400-500 g malai
  • 1,5 l apa
  • 1/2 lingura sare
pentru mujdei de usturoi
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • lamaie
  • ulei
  • bulion sau vin rosu(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Pestele


Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei.


Se tavaleste pestele prin faina,apoi se introduce in uleiul infierbantat pentru prajire.


Lasam pestele sa se prajeasca pe ambele parti,dupa prajire scoatem pestele pe servetel de hartie pentru a se scurge de surplusul de ulei.


Mamaliguta


Se pune ceaunul pe foc cu apa rece.Cand apa se infierbanta punem sare si se presara putin malai.Punem un pumn de malai atunci cand apa da in clocot.


Lasam sa fiarba la foc bun cam 10 minute,apoi se da cu facaletul de cateva ori pana la fundul ceaunului ca sa nu se prinda malaiul.


Se lasa sa mai fiarba putin si apoi se ia la mestecat ,pastrand tot timpul focul potrivit.


Se amesteca bine apasat in pereti ceaunului,in caz ca mamaliga iese prea moale se mai presara niste malai si amestecam pana cand se desprinde usor de pe facalet.


Se uda o lingura cu apa fierbinte se rade cu ea facaletul si tasam mamaliga,apasand de jur imprejur fara ca sa o apasam la mijloc,astfel nu va iesi pufoasa.


Mai lasam putin pe foc,dupa care o rasturnam pe un fund de lemn,apucand ceaunul cu ambele maini si scuturam de cateva ori in laturi si o data in sus.


Se taie cu sfoara sau cu o lingura de lemn dupa placul fiecaruia.


Mujdei de usturoi


Usturoiul se piseaza marunt sau se striveste,apoi punem sare si ulei si frecam pana devine ca o pasta cremoasa ,in timp ce frecam usturoiul mai adaugam si putina zeama de lamaie.



 

TIPS-URI

1

La usturoi putem adauga la urma o lingurita bulion (vin rosu)

2

Usturoiul se mai poate face cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

COSTEO 1

29.04.2013, 10:58

Multumesc de aprecieri!sunteti draguti.

marianascarlat 1

29.04.2013, 11:07

babi5 1

01.05.2013, 21:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pangasius pane cu cartofi natur