Chifle

de Xandrinne in Piine, 1 Sep 2011 | 3743 vizualizari

 

Chiflele le-am folosit la burgerii de pui, iar reteta lor o am de la o mamica, Alina, care face niste chestii tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat laptele caldut, amestecand cu o lingura in gropita respectiva, cat sa se amestece un pic drojdia cu niscai faina si cu lichidul. Asta e maiaua mea :)

Dupa cateva minute, timp in care drojdia mea se "bulbuceste", amestec bine toate ingredientele, incorporand si sarea. Cam asa procedez eu si la paine. Am framantat aluatul, adaugand si uleiul; vreau sa va spun ca aluatul s-a lucrat foarte usor. M-am oprit din framantat (aluatul nu se mai prindea de mana) si am acoperit castronul cu un prosop curat.

Am lasat la dospit cca 45 de minute. Aluatul, frumos crescut, l-am impartit in 8 bucati, pe care le-am rotunjit cat am putut de bine. Viitoarele chifle le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am mai lasat un pic la crescut.

Le-am uns cu ou batut, am presarat susan si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Nu mai stiu exact cat le-am lasat in cuptor, oricum, s-au copt repede. Asa calde le-am pensulat cu putina apa si le-am scos din tava, dupa care le-am invelit cu un prosopel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

alinutzika 1

02.09.2011, 09:08

f bune

Rocsi 1

02.09.2011, 11:37

sunt o iubitoare a painii,chiflelor facute in casa

Laly 1

02.09.2011, 23:37

Ce bunatate,si noua ne place painea facuta in casa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate