Chifle cu semințe și tarâțe

de Julie in Piine, 7 Feb 2011 | 5628 vizualizari

 

Încearcă aceste chifle cu seminte si tărâțe, atât de bune și atât de ușor de făcut .
Le poți servi calde sau reci alături de un pahar cu lapte, la mic dejun sau ca o gustare rapidă. Excelente!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 25 g drojdie,
  • 150 g tarâțe de grâu,
  • 400 g făină ,
  • 1 praf de sare,
  • 50 semințe decojite de floarea soarelui,
  • 20 g semințe de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu semințe și tarâțe:

Se dizolvă drojdia in apa călduță și se adaugă uleiul. Intr-un bol se amestecă bine semințele de in și floarea soarelui cu tărâța, făina și sarea. Se face o adâncitură in mijloc și se pune amestecul de apa cu drojdie.
Se framântă aluatul pâna nu se mai lipește de mâini și se lasă să crească intr-un loc cald pâna iși bublează volumul. Se rup din aluatul crescut bile de dimensiuni potrivite, care se pun în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se crestează deasupra cu un cuțit,  se mai lasă să crească și in tavă ceva minute ,apoi se coc in cuptorul incins, 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu semințe și tarâțe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

kamy 1

07.02.2011, 12:43

ce mi-ar place ce-i cu drojdie nu-i usor pt mine

vanilla 1

07.02.2011, 13:17

foarte bune dimineata la micul dejun!

LUK 1

07.02.2011, 20:45

tare bine arata

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate