Chifle Laugenbrot

de Valclaudia in Piine, 29 Sep 2013 | 1163 vizualizari

 

majoritatea bucatarasilor au preparat aceste chifle, nici nu mai stiu de la cine sa zic ca m-am inspirat... Sunt tare, tare bune!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 ml ulei
  • 270 ml apa calduta
  • sare dupa gust (cca 1 lingurita)
  • sare grunjoasa si mac (de presarat peste chifle)
  • Solutia pentru fiert:
  • 2l apa
  • 1 plic bicarbonat
  • 4 linguri de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele.


Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min.


Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.


Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai plate) si le trecem pentru cca 30 sec. in apa clocotita cu sare si bicarbonat.


Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa si mac.


Dam tava la copt, la foc moderat pana devin aramii.


Pofta buna


 

TIPS-URI

1

Eu am ales sa aplatizez putin aluatul inainte de a-l opari pentru a putea folosi aceste chifle la sandvisuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

29.09.2013, 19:56

Rocsi 1

29.09.2013, 20:36

Stiu cat sunt de bune

Lia_ 1

30.09.2013, 06:15

e-heee e chiflele astea au fost ultima reteta salvata in bookmarks dar nu le-am facut ca asteptam sa iau faina de la tara

frumoase ti-ai iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte