Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 16 Feb 2016 | 2458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame linte
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita mustar englezesc
  • 125 grame sfecla fiarta, conservata
  • 1 lingurita cu varf hrean conservat ras
  • 1 ou mare
  • 2 linguri faina
  • 200 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • ulei de masline
  • salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte:

Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita.


Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.


Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in care au fost consevate sfeclele. Se adauga sare si piper dupa gust.


Se pastreaza putin dressing pentru final, iar restul se amesteca cu lintea si putin din apa in care aceasta a fiert, daca este nevoie.


Se amesteca hreanul cu oul si faina, apoi se adauga branza Cottage si se amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat.


Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline. Cu o lingura se aseaza compozitie in tigaie, formand mici chiftele (o lingura cu varf pentru fiecare). Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.


Se desface salata frunza cu frunza.


Se scurge ceapa murata.


Se imparte lintea intre 4 farfurii. Deasupra se aseaza frunze de salata, ceapa murata si chftelele din sfecla, stropind totul cu dressingul ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

16.02.2016, 19:00

Tabita _ 1

17.02.2016, 00:09

anca_rm 1

17.02.2016, 08:52

wow ce retete interesante , imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dominoise