Chiftelute

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 3577 vizualizari

 

Retetele variaza in functie de zona si de gust. Astfel, optional se pot adauga ceapa si morcovi si pentru a le face mai pufoase miez de paine inmuiat in lapte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc, (poate fi in amestec si cu carne de vita)
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1-2 capatani de usturoi,
  • condimente dupa gust (sare si piper),
  • 4 oua,
  • ulei pentru prajit,
  • susan sau faina pentru "tavalit" chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi.

Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se formeaza o pasta si o pastram o ora - doua la rece pentru ca astfel carnea este patrunsa de gustul si de aroma celorlalte ingrediente adaugate. Formam chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina sau prin susan si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins (pentru a fi bine patrunse nivelul uleiului trebuie sa fie usor deasupra chiftelutelor)

Cand s-au rumenit bine le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces. Pot fi servite alaturi de un piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi