Chiftelute

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2013 | 7533 vizualizari

 

Fiecare cultura culinara nationala are propria sa reteta de chiftele din carne sau pârjoalele cum li se mai spune pe la noi. Gustoase, simple, alaturi de diferite sosuri sau garnituri. Chiftelutele acestea le-am invatat de la bunica mea si azi va aduc si voua reteta. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata (pui, porc, vita sau amestec)
  • 1 ou
  • 1 ceapa mare alba
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 felii franzela
  • 3 linguri pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt. Amestecam carnea tocata cu painea stoarsa, ceapa, usturoiul, 1 ou si 3 linguri de pesmet. Adaugam sare si piper dupa gust. Framantam aluatul foarte bine. Luam cate putin din aluat si formam chiftele plate. Prajim chiftelele in ulei apoi le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Zamfira 1

01.12.2013, 09:54

Aurelia 07_07 1

01.12.2013, 20:01

Si mie imi plac foarte mult

Zamfira 1

01.12.2013, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe de peşte şi pui