Chiftelute de cartof si branza la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2013 | 37437 vizualizari

 

Indiferent cum veti alege sa le preparati sunt delicioase si merg perfect ca aperitiv sau garnitura :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare fiert
  • 200 gr telemea de vaca( sau la alegere)
  • 130 gr cascaval razuit pe razatoarea mica
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou mare( sau 2 mici)
  • un praf de sare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde( daca nu aveti puneti doi catei de usturoi)
  • 1/4 legatura patrunjel verde
  • 1/4 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri pesmet fin
  • pesmet si parmezan in cantitati egale pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartof si branza la cuptor:

Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.


Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul..


Se framanta totul usor asemenea unui aluat.


Se rup bucati care se tavalesc prin pesmet amestecat cu parmezan fin si se formeaza chiftelutele. Fiecare bucata se aseaza in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament.


Coacem chiftelutele 30 de minute sau pana se rumenesc.


Eu le-am tinut 15 minute la 180 de grade si inca 15 minute la 200 de grade.


Le servim dupa dorinta...

TIPS-URI

1

Chiftelutele se pot praji si in tigaie in ulei daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartof si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

bianca92 1

09.10.2013, 13:56

Mama ce bine arata cu siguranta o sa incerc si eu

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:27

immm ce pofta am

RuxyRux 1

03.02.2014, 16:24

Sunt tare bune fetelor...dar eu tot prajite le gasesc la gust cele mai senzationale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti,la cuptor