Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2012 | 253063 vizualizari

 

Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 g cascaval
  • 250 g telemea de oaie
  • 3 catei usturoi
  • pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.  Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce (eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata). Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

19.12.2013, 07:39

Khristiana 1

11.06.2014, 19:37

Am facut chiftelute de dovlecei la cuptor, sunt mai bune ca cele prajite!

ilinca_rox 1

11.07.2014, 19:20

Trebuie sa incerc si eu pentru ca arata foarte bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi