Chiftelute din linte

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 5078 vizualizari

 

Reteta vazuta la Ela si pusa in practica imediat. Daca supa crema nu ne-a dat pe spate, chiftelutele in schimb s-au topit imediat...abia am salvat cateva pentru poze. Multumesc Ela si le recomand cu mare drag...sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr linte verde fiarta
  • 100 gr cas de capra
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 1 lingura marar tocat fin
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita seminte de chimen prajite si zdrobite
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 2-3 linguri pesmet+pesmet pt tavalit chiftelutele
  • ulei de palmier pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din linte:

Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in sferturi si feliata la fel de fin in rondele subtiri la robot. Se adauga sare si piper dupa gust, aproximativ 1 lingurita din fiecare, ouale, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite in mojar, marar patrunjel, un praf de fulgi de chili, pesmet. Amestecam toate ingredientele, adaugam si casul faramitat,gustam, mai adaugam dupa caz ou, pesmet sau sare in functie de consistenta si gust. Se formeaza cu mainile chiftelute, se trec prin pesmet si se prafesc in ulei de palmier bine incins, pe ambele parti pana sunt rumene. Se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Pofta mare!!

TIPS-URI

1

noi am servit chiftelutele cu salata si sos de iaurt gras cu menta

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:12

Mniam, mniam! Vreau si eu cateva.

Valclaudia 1

01.05.2014, 17:36

le trec la favorite!

Satisfyyourcravings 1

01.05.2014, 19:20

Mmmmmmmm!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos de tomate şi chifteluţe din linte