Churros

de Mitinita in Dulciuri, 8 Feb 2011 | 10234 vizualizari

 

De mult nu am mai facut ceva spaniol si churros mi se pare un desert potrivit pentru o dupa amiaza mohorata.Ce e churros? Un fel de friganele lunguiete,pe care le inmoi in ciocolata calda.Cel putin noi asa le mancam,dar poate ne spun mai multe fetele din Spania.Dar cred ca ar merge si cu o cafea cu lapte.Oricum,copiilor le-a placut mult asa ca o sa mai facem!Poate fi savurat si de vegetarieni,dar trebuie sa inlocuiasca sosul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru churros:
  • 1 cup apa
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cup faina
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr deasupra
  • Sos de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1/4 cup smantana dulce sau lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.

Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.

Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se incinge uleiul pentru prajit.

Se pune intr-un sprit si se da drumul la cate o bucatica de 10 cm(sau mai mare)in ulei.

Se prajesc pe rand pana e gata aluatul.

Se presara cu zahar pudra.

ptr sos:se pun intr-o ceasca ciocolata cu smantana dulce si se dau la cuptorul cu microunde 2-3 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:44

ce bun:

nilgun 1

11.09.2013, 22:40

delicios

Sylvie 1

18.07.2015, 14:00

Buna ziua!

Sunt putin indignata,nu inteleg ce rost a avut sa scrii "cup" ,care este in limba engleza ,si restul in limba romana.Nu suntem romani,retetele bunici,mamei,erau in alta limba?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Churros cu sos de ciocolata