Churros

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Oct 2013 | 22137 vizualizari

 

Il tot aman pe leutul meu de vreo 3-4 luni,lasa ca-ti fac,lasa ca-ti fac si tot asa, azi n-am mai scapat. Mai ales ca aveam niste crema de ciocolata ramasa de la o prajitura .M-am inspirat de la Anamaria Cook, multumesc Ana.
PS.Sunt bune rau, dar se mananca repede, parca nici n-au fost....

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g faina
  • 125 g unt ,65% grasime
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • ciocolata topita ,crema de ciocolata sau nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa se raceasca, dar nu foarte mult. Apoi se incorporeaza fiecare ou, pe rand, omogenizand bine. Cand am terminat de incorporat toate ouale, aluatul il punem intr-un posh.

Intr-o tigaie incingem ulei si cu poshul formam ''figurine'' ce ne trece prin cap. Le rumenim si pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi se servesc cu ciocolata topita, crema de ciocolata sau nutella. Se pot pudra si cu zahar.

TIPS-URI

1

dupa gustul meu as mai pune o lingura de zahar in compozitie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diana_k 1

14.10.2013, 08:33

Constelatialeu 1

31.01.2018, 18:03

Marilena, nu-i nii o problema, dar eu zic ca ies destul de multe....

IonescuMariana 1

08.08.2019, 12:21

multumim de reteta,sunt super bune,mai bune ca cele din spania

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Churros mexicanos