Desert ciocolata turmentata Orient Expres

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Noi 2017 | 3058 vizualizari

 

N-are sens sa va puneti intrebari inutile  gen '' ce e denumirea asta sau de ce asa "' sunt preparatele mele si le dau ce nume vreau eu in functie de inspiratia de moment.....asadar si prin urmare nu va puneri intrebari inutile, riscati sa faceti riduri inainte de vreme.....:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de lapte praf, de preferat unul de calitate ( al meu nu a fost asa, dar calul de dar nu se cauta la dinti)
  • nuci prajite si taiate grosier cat va lasa sufletul
  • 1/2 de rodie ca statea ratacita prin frigider, se simtea singura
  • visine din visinata, sa fie sa se simta
  • 200 g biscuiti populari macinati
  • 54 de biscuiti populari ( atat mi-au fost necesari la tava pe care am folosit-o)
  • 250 g margarina rama
  • 200 ml apa
  • 50 ml visinata productie proprie
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata turmentata Orient Expres:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.

Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta bucatele, am pus pe foc sa dea in 3-4 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat margarina, am amestecat bine pana s-a topit margarina. Stiind ca laptele praf nu este asa gras, am macinat si niste biscuiti si bine am facut ca era cam moale compozitia si riscam s a nu se intareasca bine. Logic ca exista si varianta mancat cu lingurita, dar nu era cazul acum.... Deci dupa ce am pregatit siropul-crema, pentru ca era un pic mai gros, l-am turnat peste laptele praf am omogenizat si am mai adaugat cca. 200 g biscuiti macinati.

Intr-o tava 36/26 cm, am pus folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti, am turnat compozitia de ciocolata si am nivelat, deasupra am pus restul de biscuiti, am infasurat bine cu folie, am asezat un fund deasupra tavii si am pus o greutate, am lasat pana a doua zi cand am portionat  ciocolata.

TIPS-URI

1

de preferat sa folositi un lapte praf calitativ, cu grad ridicat de grasime.

2

daca nu, folositi varianta '' a drege busuiocul'' punand in compozitie si niste biscuiti macinati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata turmentata Orient Expres" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.11.2017, 21:15

Mama, mama ce as servi o bucatica de ciocolata de casa!

mihaelar63 1

27.11.2017, 01:26

Cam multe portii . Puteai sa trimiti si tul a prieteni

dantes 1

27.11.2017, 19:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Potcoave cu nuca - de post