Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot

de Rocsi in Slow Cooking, 18 Mar 2016 | 1105 vizualizari

 

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna, putin bors acru de casa si a iesit o bunatate. Daca va plac urzicile sa nu ezitati sa preparati si o ciorbita delicioasa. Eu am pregatit-o la Crock-Pot, voi o puteti pregati intr-o oala pe aragaz!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mica
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 200 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 castron plin cu urzici
  • 2 linguri rase de orez
  • 4-5 llinguri suc de rosii de casa
  • 1 cana bors de casa
  • sare
  • piper
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute leustean verde
  • 2,5 litri de apa
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot:

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt.

Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt.

Ardeiul galben si kapia, ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.

Morcovul il decojim, il taiem bucati potrivite.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.

In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital punem uleiul, ceapa verde si cea uscata, ardeii, morcovul, ghebele.

Adaugam apa, patrunjelul tocat, sare si piper.


Acoperim aparatul cu capacul, il conectam la curent. Selectam modul High si un timp de 5 ore si 30 de minute.

Dupa ce au trecut 2 ore, adaugam urzicile bine scurse si sucul de rosii. Amestecam.

In ultima jumatate de ora, turnam borsul fierbinte si orezul, pe care il spalam bine inainte. Gustam sa vedem daca mai necesita sare sau piper.

Amestecam iar si lasam pana se scurge tot timpul de preparare. Deconectam aparatul de la curent.

Tocam leusteanul verde, il punem in ciorba fierbinte si o lasam acoperita 15-20 de minute, apoi poate fi servita.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

20.03.2016, 19:41

Multumesc Geanina

Andreea Caroline 1

28.03.2016, 00:02

Rocsi 1

30.03.2016, 19:45

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot